Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
"Horn Gábor: Te hülye vagy?"
  2007-09-17 06:46:20, hétfő
 
  "Horn Gábor: Te hülye vagy?"




A cím idézet. Hogy mikor, milyen körülmények között hangzott el, arról a szociálliberális médiából az ország nem tudhatott meg semmit, pedig rengeteget írtak az esetről. Megkíséreljük valamelyest pótolni a hiányt. Forrásul az országgyűlés nyers jegyzőkönyvét használjuk, amelyet személyes tapasztalattal egészítünk ki.


A szeptember 10-i nyitónapon akkor forrósodott föl a levegő az országgyűlésen, amikor Semjén Zsolt reagált Gyurcsány Ferenc egyórányi hosszúságú beszédére. A beszédről majd írunk, bár alapjában véve nem éri meg foglalkozni vele, ugyanis a kormányfő a megszokott csodafegyvert vetette be ismét. Egy ,,hatalmas reformterv" többé-kevésbé eszelős részletezését kellett végigszenvednie a parlamenti patkó közönségének, és mint egy résztvevő megjegyezte, megint a fideszesek jártak jól. Ők ugyanis kimentek.

De vissza a tárgyhoz. A Gyurcsány-beszéd és előtte a köztársasági elnöki beszéd között az volt az egyik nagy különbség, hogy Sólyom László a létező Magyarországról, annak létező gondjairól beszélt, míg Gyurcsány Ferenc megint azért nyitotta ki a száját, hogy a valóságot felülírja.

A valóság védelmében szólt hozzá a KDNP elnöke. Beszédében a szeptember 10-ét megelőző hetek kormánypárti félelemkampányát elemezte. Beszélhetett volna Gyurcsány Ferenc ,,48 pontjáról" is - de minek? A ki tudja hanyadik Gyurcsány-terv értelmes emberben már nem ébreszt gondolatokat. A beszédbeli aránytévesztésekről lehetett volna szólni, de az csupán részletkérdés a szőnyegre vitt súlyos problémához képest.

Semjén Zsolt a nehezebb utat választotta: valódi országos bajra terelte a szót. Szavait megismerhetjük a jegyzőkönyvből (amelyet a Népszava csonkítva közölt):

,,DR. SEMJÉN ZSOLT (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A Kereszténydemokrata Néppárt nevében - rendhagyó módon - izraelita honfitársaimhoz szeretnék szólni, mert ez jogom és kötelességem. Annak a megfontolását kérem izraelita vallású és zsidó származású honfitársainktól, hogy jó-e az a magyar zsidóságnak, ha egy rossz politika mintegy túszként löki maga elé Schwarz bácsit és Weisz nénit? Jó-e ez a magyar zsidóságnak? (Horn Gábor: Te hülye vagy?)

Cirka 25 másodperc telt el a beszéd kezdetétől eddig. Az ,,izraelita honfitársaimhoz" fordulatra Gyurcsány Ferenc hátrafordult egy pillanatra, Lendvai Ildikó felé, röpke szót váltott vele, majd fölpattant, és a rá jellemző kamaszosan koordinálatlan végtagmozgásokkal kisietett a teremből.

Gyurcsánnyal egyszerre ébredt Horn Gábor is. Arca elváltozott, meglepetés és döbbenet volt leolvasható róla. Amikor leesett neki a tantusz, hogy Semjén Zsolt a zsidó magyarokhoz kíván szólni, azonnal bekiabált - ezt rögzítette a gyorsíró.

Olvassuk tovább:

Tisztelt Ház! Van szociáldemokrata antifasizmus, amiként van kereszténydemokrata antifasizmus is. Hogy mást ne mondjak, egyedül a (Moraj és derültség az MSZP padsoraiból.) Kereszténydemokrata Néppárt az a párt, aminek két olyan elnöke is volt a rendszerváltoztatás óta, akik itt ültek ezekben a parlamenti sorokban, akiket a nyilas számonkérőszék halálra ítélt, és csak csodával határos módon menekültek meg. Keresztes Sándorról és Varga Lászlóról beszélek.

(Eközben, Gyurcsány távozását látva Kóka is kiment, de ő csak az utolsó sorig, ahol az SZDSZ két ősbölénye, Kuncze Gábor és Pető Iván pihenteti az arcát néhány hónapja.)

Ideje szólni arról, hogy a T. Ház jegyzőkönyvi gyakorlata Szili Katalin elnökösködése alatt egyre romlik. A fentebbi ,,moraj és derültség" valójában értetlen felháborodás volt. Az MSZP nem értette, miről beszél Semjén Zsolt. A megjelent százhetvenvalahány szocialista képviselő részint tudatlanságának, részint méltatlankodásának adott hangot, mégpedig zsigerből. De várjunk kicsit, lesz ennek még folytatása... Most vissza Semjénhez:

Ezen a történelmi jogon szeretném emlékeztetni baloldali képviselőtársaimat arra, hogy a második világháború után a nyilasok, akikről önök mostanában annyit beszélnek, nem a Barankovics-féle Kereszténydemokrata Pártba léptek be, nem is a Kisgazdapártba, hanem a Kommunista Pártba. Akkor a baloldal nem volt finnyás nyilas tekintetben.

És nem mi államosítottuk a zsidó vagyont, hanem az önök valahányadik elődje, a Kommunista Párt. A jobboldal adta vissza a zsidó vagyont, az Antall-kormány hozta meg azt az ingatlanrendezési törvényt, ami erre a jogi lehetőséget megnyitotta (Horn Gábor: A jobboldal hozta a zsidótörvényeket!), és az Orbán-kormány volt az, amelyik a legtöbb ingatlant adta vissza, és az Orbán-kormány idején kötöttünk három olyan szerződést a magyar zsidósággal, ami csak a vatikáni szerződéshez hasonlítható.

Ritka pillanat: tetten értük a hamistudat működését. Horn Gábor bekiabálása dokumentálja, miért képtelenség ezzel a baloldallal bármilyen demokratikus politikai együttélést kialakítani.

Miközben Semjén Zsolt tényeket sorol, amelyek jó részét egyébként Horn Gábor is személyes élményként őrizheti, elvégre 14. éve képviselő, szóval ez a Horn Gábor azt meri mondani ebben a szituációban Semjén Zsoltnak, hogy ,,A jobboldal hozta a zsidótörvényeket!"

Világos beszéd. Horn Gábor és politikai családja úgy néz Semjén Zsoltra és politikai családjára, mint akik ,,zsidótörvényeket hoztak". Hatvanhárom évvel a vészkorszak után az 1955-ben született Horn Gábor mély gyűlöletet táplál lelkében az 1962-ben született Semjén Zsolt ellen, mivel ő, azaz ,,a jobboldal" hozta a zsidótörvényeket.

S most tovább:

És ellentétben a Magyar Szocialista Munkáspárttal, mi soha nem voltunk Izrael-ellenesek. (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Izrael-ellenesek vagyunk?)

Ezzel nem a hamistudat, hanem a rossz lelkiismeret működését dokumentálták, saját magukról, az MSZP-sek. Semjén Zsolt ugyanis egyetlen szót sem szólt az MSZP-ről, ő az MSZMP-ről beszélt, amely kormányon évtizedeken át folytatott Izrael-ellenes politikát.

A mostani kormánypártiak társas reflexében ők mint MSZMP-sek szerepelnek - és ez mindennél többet mond róluk (meg a rendszerváltozásról).

Ezután fordult Semjén Zsolt az SZDSZ-hez:

Az SZDSZ-hez is hadd szóljak egy-két gondolat erejéig! A köztünk lévő legélesebb ellentét a drogliberalizáció, a melegházasság kérdése, az extrém szekták problémája, az eutanázia kérdése. Ezeknek a kérdéseknek, amelyek megkülönböztetik az SZDSZ-t az MSZP-től, semmi köze nincs a zsidósághoz, és velejéig aljas dolog mindezeket kapcsolatba hozni a zsidósággal. Sőt hadd emlékeztessek arra, hogy mindezek - drogliberalizáció, egyneműek házassága, extrém szekták, eutanázia - szöges ellentétei a mózesi törvénynek, a Tórának, az autentikus rabbinikus hagyománynak. (Horn Gábor: Miről beszél?) Mózes mindezekért egyébként megkövezést írt elő. (Felzúdulás a kormánypárti padsorokban. - A Fidesz- és a KDNP-frakció képviselői folyamatosan érkeznek vissza az ülésterembe.)

Ez a ,,Miről beszél?" szintén figyelemreméltó. Horn Gábor tehetetlenül vergődött Semjén Zsolt érvei alatt. Csapdába szorult az SZDSZ vezető politikusa. Az SZDSZ egyfelől rendületlenül játssza a ,,zsidóbarát" párt szerepét - harcosan szavalnak az antiszemitizmus ellen, ,,védelmezik" a vészkorszak emlékét, rendre kiosztják a ,,felelős" szerepét is. Most azt kellett meghallgatnia a T. Házban az SZDSZ-nek (és Horn Gábornak), hogy politikájukkal valójában szembemennek a mózesi törvénnyel. Ez az egyik tabu, amit a magyar médiában tilos kimondani: az SZDSZ zsidóellenes párt, amennyiben szándékosan támogat egy sor olyan magatartást, amelyet a zsidó vallás élesen elítél.

Két kérdés vár válaszra: 1. mi köze az SZDSZ-nek a zsidósághoz, és 2. mi köze a zsidóságnak az SZDSZ-hez? Ahogyan a folyamatokat elnézzük, rövidesen nem Semjén Zsolt, hanem az élet fogja kikényszeríteni a zsidó identitású szavazókból, hogy válaszoljanak ezekre a kérdésekre. Nem kell hangosan felelniük, elég lesz a szavazófülkében.

Következzék a beszéd vége:

Tisztelt Ház! Van egy régi történet, amelyet nem árt manapság emlékezetünkbe idézni. A történet Scheiber Sándor főrabbi úrról szól, aki nagy tudós volt, igaz ember és jó magyar. Ő azt mondotta, hogy az Örökkévaló mentse meg a magyar zsidóságot attól a mentalitástól, amelyet az jellemez, hogy ha van konjunktúra, akkor van pajesz, ha pedig nincs konjunktúra, akkor nincs pajesz. Mindennek a megfontolását kérem izraelita honfitársainktól és minden jó szándékú magyar embertől. Köszönöm.

A hivatásos félremagyarázók ezt a fordulatot használják ürügyül, hogy Semjén Zsoltot antiszemitának állítsák be. Pontosabban a közpénzből bőven markoló Semjén-gyalázó médiumok azóta is azon lovagolnak, hogy mondta-e a ,,pajeszos" mondatot Scheiber Sándor. A világért le nem írnák azt a kijelentést, hogy Semjén Zsolt antiszemita, mert pontosan tudják, hogy ez hazugság. Ezért azt szajkózzák, hogy a szóban forgó beszéd antiszemita.

Maga Scheiber Sándor nagy életművet hagyott hátra. Ez az életmű részben verbális. A professzor úrnak számtalan tanítványa volt, köztük Semjén Zsolt. A fenti bonmot a legkevésbé sem antiszemita, mert éppen a zsidó identitást félti.

Utóirat gyanánt, az SZDSZ-es lelki és vitakultúra illusztrálásaképpen még rögzítsünk egy adalékot. Két nappal a parlamenti pengeváltás után, tehát elvben már higgadtan, előkészítve, Gusztos Péter, aki vezető SZDSZ-politikus, országgyűlési képviselő a következőt engedte meg magának sajtótájékoztatón:

,,Mindaddig, amíg a magyar parlamentben egy magát mérsékelt jobboldalinak nevező párt egyik képviselője olyan bunkó tud lenni, hogy uszályt lehetne kikötni hozzá, és ehhez a képviselőtársai tapsolnak, addig mi farigcsálhatunk a Btk.-n és a Ptk.-n, de nem fog visszaszorulni a gyűlöletbeszéd Magyarországon". Az 1976-ban született Gusztos Péter az országgyűlési ifjúsághoz sorolódik. Körülbelül ilyennek ígérkezik a jövőbeni tónus - hogy a témánál (,,gyűlöletbeszéd") maradjunk.

Ha a választók is ezt akarják.

Nyiri János

Gondola
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: zsidótörvényeket, megkülönböztetik, szociálliberális, honfitársainktól, félelemkampányát, szociáldemokrata, honfitársaimhoz, figyelemreméltó, tudatlanságának, antiszemitizmus, kikényszeríteni, farigcsálhatunk, magyarországról, képviselőtársai, szavazófülkében, félremagyarázók, végigszenvednie, politikájukkal, megismerhetjük, emlékezetünkbe, számonkérőszék, koordinálatlan, jegyzőkönyvből, kormánypártiak, országgyűlésen, visszaszorulni, antiszemitának, magyarországon, kisgazdapártba, államosítottuk, gyűlöletbeszéd, tapasztalattal, melegházasság, megkíséreljük, megfontolását, részletezését, szociálliberális médiából, országgyűlés nyers, szeptember 10-i, beszédről majd, megszokott csodafegyvert, parlamenti patkó, résztvevő megjegyezte, fideszesek jártak, köztársasági elnöki, egyik nagy, létező Magyarországról, valóságot felülírja, valóság védelmében, szeptember 10-ét, csupán részletkérdés, szőnyegre vitt, Horn Gábor, Semjén Zsolt, Gyurcsány Ferenc, Sólyom László, SEMJÉN ZSOLT, Tisztelt Ház, Kereszténydemokrata Néppárt, Lendvai Ildikó, Keresztes Sándorról, Varga Lászlóról, Kuncze Gábor, Pető Iván, Szili Katalin, Barankovics-féle Kereszténydemokrata Pártba, Kommunista Pártba, Kommunista Párt, Miközben Semjén Zsolt, Semjén Zsoltnak, Semjén Zsoltra, Magyar Szocialista Munkáspárttal, Horn Gábornak, Scheiber Sándor, Semjén Zsoltot, Maga Scheiber Sándor, Gusztos Péter, Nyiri János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Bounty krémes  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Facebookon kaptam  Png lepke  Png kutya  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Szép estét  A sors  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nem méltó hozzád  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Krisztinától  Png fotel  Paul David Tripp Április 19  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Németh László tollából  A kételkedés kezelése  képre írva  Png virág  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Julian Brass gondolata  Popper Péter szavai  Tavaszi kép  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png rózsa csokor  Garai Gábor - Takarítás  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Fekete-erdő desszert  Hogy lehet megtartani  Soha ne kedvezz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép álmokat!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Hiányzik  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva  Facebookon kaptam  Akarat  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png kutya  Kellemes délutánt kívánok  Png kislány  Paul David Tripp Április 19  s immár én is felragyogva, ért...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png fotel  Mi lenne ha  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A Megváltó szolgálatában  Png telefon  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Jónás Tamás – Végtelen b...  Egy lelki imádság  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Png rózsa csokor  Soha ne kedvezz...  Hiányzik  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png fotel 
Bejegyzés Címkék
szociálliberális médiából, országgyűlés nyers, szeptember 10-i, beszédről majd, megszokott csodafegyvert, parlamenti patkó, résztvevő megjegyezte, fideszesek jártak, köztársasági elnöki, egyik nagy, létező Magyarországról, valóságot felülírja, valóság védelmében, szeptember 10-ét, csupán részletkérdés, szőnyegre vitt, nehezebb utat, megfontolását kérem, rossz politika, magyar zsidóságnak, beszéd kezdetétől, zsidó magyarokhoz, parlamenti sorokban, nyilas számonkérőszék, utolsó sorig, arcát néhány, fentebbi &#8222, történelmi jogon, második világháború, zsidó vagyont, önök valahányadik, jobboldal adta, ingatlanrendezési törvényt, jogi lehetőséget, jobboldal hozta, legtöbb ingatlant, magyar zsidósággal, vatikáni szerződéshez, hamistudat működését, baloldallal bármilyen, szituációban Semjén, vészkorszak után, 1955-ben született, 1962-ben született, kormánypárti padsorokból, rossz lelkiismeret, mostani kormánypártiak, köztünk lévő, melegházasság kérdése, extrém szekták, eutanázia kérdése, mózesi törvénynek, autentikus rabbinikus, kormánypárti padsorokban, antiszemitizmus ellen, vészkorszak emlékét, mózesi törvénnyel, egyik tabu, magyar médiában, zsidó vallás, folyamatokat elnézzük, élet fogja, zsidó identitású, beszéd vége, régi történet, történet Scheiber, magyar zsidóságot, hivatásos félremagyarázók, fordulatot használják, közpénzből bőven, szóban forgó, életmű részben, professzor úrnak, fenti bonmot, zsidó identitást, parlamenti pengeváltás, következőt engedte, magyar parlamentben, magát mérsékelt, képviselőtársai tapsolnak, gyűlöletbeszéd Magyarországon, 1976-ban született, országgyűlési ifjúsághoz, jövőbeni tónus, zsidótörvényeket, megkülönböztetik, szociálliberális, honfitársainktól, félelemkampányát, szociáldemokrata, honfitársaimhoz, figyelemreméltó, tudatlanságának, antiszemitizmus, kikényszeríteni, farigcsálhatunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.